School trajecten

Programma's voor meer (zelf)vertrouwen, verantwoordelijkheid en betrokkenheid

Voor iedereen die op school heeft gezeten is zijn eerste kennismaking met mede leerlingen, docenten, de school en omgeving een compleet nieuwe situatie. Een herhaaldelijk patroon vanaf de basisschool en het voortgezet onderwijs, tot vervolg studies op het MBO en HBO. Of het nu gaat om een schoolkamp, introductieweek of schoolreis (door sommige scholen werkweek genoemd) is de start van het schooljaar een van de hoogtepunten van de school of studieperiode.

Als verantwoordelijke leerkracht of begeleider wil je uiteraard dat alles soepel verloopt, ook de rest van het schooljaar. Een goede voorbereiding is daarom ook erg belangrijk. Maar hoe kun je meer uit het huidige traject halen? En wat doe je als de samenwerking verslechterd? Of als een klas dreigt vast te lopen?

Back to basic heeft zich gespecialiseerd in traject´s waarbij in minder tijd dezelfde resultaten worden behaald. Patronen worden sneller doorbroken en er ontstaat meer contact tussen de docent en leerling(en). Back to basic heeft een aantal unieke traject´s die ondersteunend of vervangend kunnen zijn in jullie huidige onderwijssetting. Graag helpen we jullie bij het invullen van een nieuw traject of geven advies om traject´s anders in te richten.

Back to basic biedt 3 producten aan voor klassen

  1. Intensieve kennismaking: Een kort en krachtig traject van 3 uur in of om de school, gericht op kennismaking, normen en waarden.
  2. Samen-verder: Een dagdeel of dagtraject waarin we nieuwe gedragsafspraken maken, op een andere manier met elkaar gaan communiceren en verantwoordelijk heid leggen waar het eigenlijk hoort. Om een goed vervolg aan de rest van het school jaar te geven.
  3. Interventie: Een dagtraject waarin we problemen laten inzien bij de groep en het individu. We zorgen voor nieuwe verbindingen met elkaar en ondersteunen waar nodig bij het aandragen van oplossingen in een veilige (leer)omgeving. 

Voordelen uit onze trajecten

  • Beter contact tussen docent en leerling
  • Gebruik leren maken van unieke talenten binnen de klas
  • Er wordt verantwoordelijkheid gelegd, daar waar het hoort
  • Positievere communicatie en samenwerking onderling
  • We bevorderen het maken van keuzes
  • We maken heldere gedragsafpraken voor een veiligleeromgeving
Meer weten over dit traject? Neem contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefonisch op 06-44149264 (Michiel Verzellenberg).

Intensief kennismaken

Intensief kennismaken voor leerlingen, met de groep, de omgeving en waardevolle afspraken maken. Door middel van leuke activiteiten en beleving ligt hier de fundering voor het komende jaar.

Lees meer

Samen verder!

Samen-verder is gericht op schoolklassen. Met onze activiteiten halen wij het beste in elk kind naar boven. Met als einddoel samenwerken binnen de groep te optimaliseren.

Lees meer

Interventie

De interventie is toegespitst op groepen die dreigen vast te lopen of al zijn vastgelopen. Met dit programma komen we snel bij de kern van uw klas en gaan we opzoek naar nieuwe mogelijkheden om een verandering in gang te zetten.

Lees meer