Week van de Opvoeding 2020

14 oktober 2020 om 16:48

Op 7 oktober organiseerden wij de ouder-workshop: 'Je kind als spiegel'. Speciaal voor de Week van de Opvoeding, en voor het eerst, organiseerden wij de workshop voor mensen die niet direct betrokken zijn bij een traject van Back to Basic.

Deelnemers waren allemaal professionals die werken met ouders. Toch hebben we ervoor gekozen dat iedereen deelneemt als ouder, partner of kind. Op deze manier ervaar je zelf wat de oefeningen met je doet en tot welke inzichten je komt. Deze ervaring kan je helpen in het werken met ouders.
We zijn gestart met een oefening. De opdracht vooraf was om een foto van je kind, je partner of je ouder mee te nemen. De oefening bestond uit een aantal vragen met betrekking tot deze foto. Veelal in stilte werden antwoorden opgeschreven. Na de oefening kon er worden gerefelcteerd. Vanuit openheid werden er mooie dingen gedeeld. Hierdoor konden we nog een laagje dieper gaan en hebben we ervaren hoe waardevol het is om dit samen te doen.

Enkele reacties waren:

  • Ik heb gisterenavond aan mijn dochter uitgebreid en enthousiast over de workshop verteld en ik ben nu meer bewust van de interactie die we thuis hebben.
  • Je bent geneigd eerst naar de ander te kijken:"Jij doet dit en jij doet dat". Door eerst naar jezelf te kijken lukt het ook beter om de ander te zien. Daarnaast zie je ook eerder de positieve kanten.
  • Ik geef zelf een training, de oefening die we hebben gedaan ga ik zeker gebruiken tijdens de eerstvolgende sessie.

Met de workshops van Back to Basic bieden we naast het aanreiken van praktische opvoedtips en vaardigheden ook de kans om meer inzicht te krijgen in jezelf als vader, moeder, opvoeder, partner of kind. Deze ervaring kan ook professionals helpen in hun werk met jongeren en ouders.

Gezien het aantal aanmeldingen zijn we voornemens vaker ouder-workshop te organiseren voor mensen die niet direct betrokken zijn bij een traject van Back to Basic. Wil je op de hoogte blijven van deze workshops? Laat dan jouw gegevens achter via dit inschrijfformulier.Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter