Ouder-kind bijeenkomst jongerentraject

3 februari 2021 om 14:30Twee weken terug was er weer een jongerenbijeenkomst. Tijdens deze ouder-kind bijeenkomst hebben de jongeren samen met hun ouders hard gewerkt aan zichzelf en de rollen en patronen binnen het gezin.

De groep begon met een hike naar de overnachtingsplek aan de hand van quizvragen en gps coördinaten. Tijdens de hike werden bepaalde patronen al snel zichtbaar. Na de hike gingen de gezinnen aan de slag met verschillende werkvormen waarbij de focus lag op de thema’s samenwerken, leiderschap en communicatie.

Terwijl de jongeren 's avonds het eten verzorgden kregen de ouders uitleg over de dramadriehoek en het doorbreken hiervan. Hierbij maakten zij gebruik van de ervaringen en patronen van die middag.

Na het eten vond een ceremonie plaats waarbij ieder gezin een gesloten kistje kreeg. De sleutel van het kistje hing aan een touwtje boven een vuurschaal. Om de sleutel te krijgen moesten ze binnen de gezinnen goed samenwerken. In het kistje zat een ansichtkaartje. Op dit kaartje heeft iedereen geschreven wat hij/zij over een jaar bereikt wil hebben. Het kaartje wordt over een jaar naar de deelnemers verzonden zodat zij kunnen terugblikken en zien wat zij hebben bereikt.

De jongeren, ouders en coaches hebben allemaal super hard gewerkt en het was dan ook een zeer geslaagd weekend.

 Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter