Ouder-kind bijeenkomst jongerentraject

11 mei 2021 om 10:47

Onlangs vond er een ouder-kind weekend plaats. Dit is een van de belangrijkste bijeenkomsten tijdens een jongerentraject. Tijdens dit weekend worden patronen en systemen nog meer duidelijk. Door de anderen binnen het gezin te betrekken, ontstaat er meer contact en begrip. De gezinnen leren op een nieuwe manier met elkaar om te gaan en kunnen elkaar steunen in een doorgaande positieve ontwikkeling.De groep begon met kennismakingsspellen. Zo kon iedereen elkaar leren kennen en werden de doelen en wensen van het weekend duidelijk. Iedereen stelde zich meteen kwetsbaar op en een goede toon was gezet. Na een uitgebreide lunch ging ieder gezin aan het werk met verschillende activiteiten. Activiteiten die passen bij de thema’s waarmee ze worstelen. Tijdens deze activiteiten werden de deelnemers in de ervaring stilgezet. Wat gebeurt er nu, hoe voelt dit voor jou en hoe kan je dit samen beter gaan aanpakken?

De dag werd afgesloten met een kampvuur ceremonie. De gezinnen kregen een aantal houtblokken en een fakkel. Op de houtblokken konden de gezinnen schrijven wat ze kwijt wilden. Bijvoorbeeld slechte communicatie, ruzie en onbegrip. Op de fakkel konden zij schrijven wat ze wensen als gezin. Bijvoorbeeld rust, acceptatie en verbinding in het gezin. Wanneer de gezinnen hiermee klaar waren konden zij de houtblokken in een groot paasvuur leggen en met de fakkel het vuur aansteken. Zo lieten zij letterlijk achter wat ze kwijt wilden. De fakkel ging mee naar huis, als een herinnering.Op de tweede dag was het programma wat minder intensief. Met alle gezinnen zijn goede gesprekken gevoerd, daarna zijn ze zelf op pad gegaan. Het doel van deze activiteit: met elkaar plezier maken, relaxen, even samen weg en het hoofd leegmaken. Uiteindelijk werd de bijeenkomst afgesloten met een leuke activiteit: archery tag. Deze activiteit was ter viering van het geslaagde weekend.

De gezinnen hebben nieuwe inzichten en handvatten voor de thuissituatie en kunnen gaan werken aan betere communicatie binnen het gezin.Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter