Nieuw jongerentraject van start gegaan

13 december 2021 om 17:40

Onlangs is er weer een jongerentraject van start gegaan. Veiligheid was tijdens deze bijeenkomst een belangrijk thema.

Door weer en wind ging de groep op pad rondom het Nationaal Park Lauwersmeer. Lange stukken wandelen met een zware backpack op de rug, buiten koken en slapen onder een tarp. Dit zijn op zichzelf al grote uitdagingen voor de jongeren, maar al helemaal met de weersomstandigheden van die week.


Nadat de wind steeds erger werd en er s’ nachts bijna een tent is weggevlogen, hebben de coaches er dan ook voor gekozen om de laatste twee nachten met de jongeren in een comfortabeler huisje te slapen. Binnen in de rust, uit het geweld van het weer.

De coaches kozen voor de veiligheid en hebben het programma hier op aangepast. Tijdens deze laatste twee dagen kwam ook een andere dimensie van veiligheid naar voren. Waar de jongeren eerst zich sterk hielden en de barre omstandigheden zonder veel weerstand doorstonden, kwam er vanuit de rust en veiligheid van het comfort ruimte voor ontlading van de spanning. Hierdoor ontstond ander gedrag en kwamen er andere gesprekken.

De jongeren voelden zich veilig en prettig bij de coaches en elkaar. Quote van een jongere op de donderdag: “Ik baal er ontzettend van dat morgen deze bijeenkomst al afgelopen is”.

Doordat de jongeren zich veilig voelden bij de coaches, de setting en elkaar hebben ze mooie eerste stappen kunnen zetten en een stevige basis gelegd voor de rest van het traject.Back to Basic, nieuw jongerentraject
Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter