Laatste bijeenkomst jongerentraject

18 augustus 2021 om 16:59

De laatste bijeenkomst van een traject staat in het teken van successen vieren.

Onlangs heeft een groep jongeren het jongerentraject afgerond en dat vierden ze met een certificaatuitreiking en een leuke slotactiviteit.

De jongeren begonnen de bijeenkomst met waterskiën. Het was een leuke middag en de groep heeft zichzelf daarna getrakteerd op een lekkere maaltijd. De avond werd afgesloten met een kampvuur waarbij er veel aandacht was voor gezelligheid, ontspanning en vieren.

Back to Basic - Kampvuur

Op de tweede dag werden er vragen gesteld aan de hand van foto’s van de afgelopen bijeenkomsten. Vragen zoals ‘Wat was het mooiste moment uit het traject?’ ‘Wat is de meest leerzame activiteit geweest?’ en ‘Wat is het zwaarste moment geweest?’ Aan de hand van deze vragen zijn de coaches het gesprek aangegaan. In het gesprek werd er veel aandacht besteed aan de geleerde vaardigheden en de terugkoppeling naar huis. Wat hebben de jongeren nu echt geleerd en wat nemen ze mee naar huis?  En hoe gaan ze de geleerde informatie thuis in de praktijk toepassen?


Met al deze gesprekken in het achterhoofd begon de groep aan de volgende activiteit, graffiti spuiten. De jongeren konden aan de slag met hun verhaal of ze konden gewoon iets moois maken. Het was een leuke workshop die ze met veel plezier hebben gedaan. 

Back to Basic - activiteit

Na deze activiteit zijn de jongeren wezen koken en hebben zij een heerlijke maaltijd op tafel gezet. De ouders en andere betrokkenen kwamen op bezoek en samen hebben zij genoten van het eten en de gezelligheid.

Na de maaltijd begon de certificaatuitreiking en werden de jongeren één voor één in het zonnetje gezet. Bij elke jongere hielden de coaches een persoonlijk praatje en werd er stilgestaan bij de behaalde successen.
De certificaatuitreiking is een moment waarbij we de behaalde successen vieren. Het is belangrijk om de ouders hierbij te betrekken. De focus in de relatie tussen ouders en de jongeren ligt meestal op wat er niet goed gaat. Op deze manier leggen we de focus op wat er juist wel goed gaat en wat de behaalde voortgang is.

Alle jongeren hebben een half jaar super hard gewerkt aan zichzelf. Ze hebben nieuwe vaardigheden aangeleerd en zelfvertrouwen opgebouwd. Met een rugzak gevuld met tools en handvatten gaan zij de toekomst tegemoetEr zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter