Jongerenbijeenkomst in de sneeuw

17 februari 2021 om 10:30
Terwijl de sneeuw smelt genieten wij nog even na van de verhalen en foto’s van een zeer geslaagde eerste jongerenbijeenkomst.

Tijdens deze bijzondere 5 daagse bijeenkomst hebben alle jongeren de kou getrotseerd en enorm hard gewerkt aan zichzelf.

De bijeenkomst begon met een pittige langlauftocht op de veluwe. Een aantal jongeren hadden het snel onder de knie terwijl de rest meer moeite had met deze activiteit. De maskers vielen snel af en de eerste patronen kwamen naar voren. De jongeren hielpen elkaar om de tocht vol te houden. Zo leerden ze elkaar meteen goed kennen en werd er direct een groepsgevoel gecreëerd. In de avond hebben de jongeren hun eigen maaltijd gemaakt en opgegeten bij het kampvuur.

Op dag twee moest iedereen de backpack inpakken voor twee dagen. Gewapend met een GPS gingen de jongeren op pad. Ze hebben een flinke tocht gelopen en de rollen werden hier goed duidelijk. Sommige jongeren namen de leiding en anderen gingen volgen. De tocht was lang en zwaar en de groep hielp elkaar om er doorheen te komen. Tassen werden van elkaar getild (1 backpack voorop en 1 backpack achterop) en er werd gezorgd dat iedereen de tocht vol hield.
De jongeren hebben die nacht buiten in tenten geslapen. De temperaturen waren ver onder nul, maar ze hebben allemaal goed en warm geslapen.

Op dag drie vertrok de groep weer met een gps, terug naar de eerste slaapplek. Ook vandaag waren er een aantal die de tocht niet zagen zitten, maar juist de jongeren die er op de heenweg doorheen zaten trokken nu de rest mee.
Eenmaal terug en warm bij het kampvuur hebben de jongeren zichzelf blootgelegd. Iedereen heeft zich kwetsbaar opgesteld en vertelt over zijn of haar situatie. Tranen en verhalen zijn gedeeld. Door deze diepgaande gesprekken is de groep nog meer een groep geworden.Op dag vier merkte je dan ook duidelijk verschil in de groep. Er werd nog meer en beter samengewerkt en er was meer ruimte voor plezier. De jongeren hebben deze dag aan de hand van samenwerkingsspellen gewerkt aan verschillende thema’s. Zo werd bijvoorbeeld bij een kwaliteitenspel besproken welke kwaliteiten bij wie passen en gingen de jongeren boogschieten.

Aan het einde van dag 4 vond er een ceremonie plaats. Op de kennismakingsavond mochten alle jongeren een steen uitzoeken. Hier moesten zij een stukje van hun gevoel instoppen. Iets wat zij met zich meeslepen. Tijdens de bijeenkomst maakten de jongeren een stilte tocht. Onderweg mochten zij bepalen of zij de steen bij zich hielden, en zo accepteerden wat zij bij zich dragen en verder gaan, of dat zij de steen in de weide gooiden en hiermee een stukje achterlieten en ruimte creëren om verder te gaan.

Elke dag is er gewerkt aan een thema en zijn er doelen gesteld. Respect, luisteren, discipline, samenwerken en vieren. Op dag vijf was het tijd om de successen te vieren. De jongeren hebben allemaal enorme stappen gemaakt en nemen deze nieuwe inzichten mee naar huis. Om dit te vieren hebben de jongeren een geweldige huskytocht mogen doen.

Het was een bijzondere en zeer geslaagde bijeenkomst.Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter