"Het is gelukt!" Lees de ervaring van Fatima

6 augustus 2021 om 17:00

Wij zijn ontzettend trots op onze oud-deelnemer Fatima!

“Het is gelukt!”

Fatima volgde een jongerentraject bij ons, heeft uithuisplaatsing kunnen voorkomen, is teruggegaan naar school en is zelfs geslaagd! Lees haar verhaal hieronder.

“Ik ben begonnen bij Back to Basic via een jeugd- en gezinscoach van de gemeente. Volgens hem was dit nodig om een uithuisplaatsing te voorkomen. Dit gebeurde in de tijd dat het thuis erg slecht ging, ik kon geen gesprek voeren met mijn moeder zonder dat het uitliep op ruzie. Op dat moment zat ik ook niet meer op school. Ik zat erg met mezelf in knoop en had ik geen ambities of doelen in het leven.

De eerste week dat we weg zouden gaan kwam steeds dichterbij en ik zag er echt tegenop. De eerste week viel mij erg zwaar. Wat ik wel fijn vond is dat ik mijn draai in de groep erg snel kon vinden. Eenmaal thuis begon ik er erg naar uit te kijken om weer weg te gaan met de groep. Jammer genoeg brak na de tweede bijeenkomst de hele coronapandemie uit. Hierdoor waren daarna de eerste bijeenkomsten online. Dit vond ik zelf erg rot want dat nam het hele idee van Back to Basic weg. Ik ben erg eigenwijs dus heb ook niet meegedaan aan de online bijeenkomsten. Hier heb ik achteraf wel spijt van gehad.

De laatste bijeenkomst mocht gelukkig wel weer fysiek doorgaan. Hoewel ik er erg naar uit keek, had ik er ook geen zin in omdat ik wist dat dit de laatste bijeenkomst zou zijn. Achteraf vind ik dat ik meer van de bijeenkomsten had moeten genieten. Door Back to Basic heb ik een uithuisplaatsing kunnen voorkomen, ben ik teruggegaan naar school en heb ik zelfs kunnen slagen. Het contact met mijn moeder is enorm verbeterd en is nog nooit zo goed geweest als nu.

Na alle tegenslagen in mijn leven was Back to Basic voor mij echt het licht puntje waar ik naar uit kon kijken. Ik ben erg blij dat ik die keuze heb gemaakt om mee te doen en zou het zo nog een keer doen!”

Ervaring oud-deelnemer Back to BasicErvaring oud-deelnemer Back to Basic Jongerentraject
Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter