2019 vs 2020

24 december 2019 om 12:00

Zaterdag 14 december was de Back to Basic Kerstlunch voor medewerkers hun partner en gezin. Op een prachtige locatie midden op de Veluwe hing een relaxte sfeer en was er tijd voor bezinning. Een mooi moment om samen met Han en Michiel (directeuren Back to Basic) terug te blikken op 2019 en vooruit te kijken naar 2020.Michiel: 14 december was voor het eerst dat Back to Basic een dag organiseerde voor coaches en hun achterban. Een mooie dag met een bijzonder relaxte sfeer. Wie horen er bij ons en hoe verbinden wij met elkaar. We kunnen er van alles van vinden maar daar ontstaat het. Het is niet vanzelfsprekend hoe gemakkelijk daar de verbindingen ontstaat. Het geeft een signaal af wie wij zijn en hoe wij zijn.

Han: Na 5 KM onverhard rijden kwamen we aan op de locatie van de Kerstlunch. De vele regen zorgde dat het geen gemakkelijke route was. Eenmaal aangekomen op de locatie was er rust en heb ik intens kunnen genieten van mijn gezin en mijn collega’s. Even zonder lading gewoon elkaars verhalen aanhoren. Wat mij betreft symbolisch voor het afgelopen jaar. We hebben hard gewerkt om te komen waar we nu staan. Het is erg onrustig in Jeugdzorgland bijna wekelijks verschijnen vervelende berichten over groepen die moeten sluiten, zorgaanbieders die stoppen, en rechtszaken over de tarieven. Back to Basic heeft 2019 een flinke reorganisatie doorgemaakt op alle fronten. We kunnen nu met een gerust hart zeggen dat Back to Basic een gezonde organisatie is, die voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen met de juiste mensen op de juiste plek!

Michiel: Daar sluit ik mij bij aan. Nu is het tijd om door te pakken. 2020 zal meer in het teken staan van samenwerken. Samenwerken met andere zorgaanbieders, gemeenten en zorg professionals. Belangrijk hierbij is dat we niet onze identiteit verliezen. Als je in de samenwerking kunt blijven staan voor je eigen overtuiging dan valt daar niets op af te dingen. Zo sta je in je kracht en kun je nog effectievere zorg verlenen. Het belang van weten waar je voor staat zie je ook nadrukkelijk terug binnen de gezinstrajecten. Kinderen zijn vaak de aanleiding hoe mensen bij Back to Basic terecht komen. Heel plat gezegd kunnen kinderen vaak niets anders doen, dan hun ouders nadoen. Op het moment dat ouders ontdekken dat ze iets te doen of laten hebben komen ze in beweging. Kinderen bewegen dan mee. Als vader en moeder weten waar ze voor staan geeft dit rust en ruimte, ook als er onrust is in het opvoeden of opgroeien.

Han: Weten waar Back to Basic voor staat is in 2019 nadrukkelijk aanbod gekomen. Samen met het team zijn de missie, visie en kernwaarden herschreven. Een mooi proces die heeft bijgedragen aan nog meer verdieping. 2020 zal voor mij meer in het teken staan van het uitdragen van de kennis van Back to Basic, niet alleen als zorgaanbieder maar ook richting professionals. We hebben al succesvolle samenwerkingen gehad met zorgaanbieders waarbij wij kennis overdragen en delen. Met name het ervarinslgeren en de dynamische werkvormen die direct toepasbaar zijn voor jeugdzorg professionals zijn interessant. Hier willen we meer mee doen!

Kortom genoeg te doen dus in 2020. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2020.

Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter