13 juni Teamdag Back to Basic

19 juni 2020 om 12:06

Zaterdag 13 juni was de half jaarlijkse teamdag van Back to Basic. Mede-directeur Michiel Verzellenberg en jeugd en gezinscoach Klaas vertellen waarom dit een belangrijke dag is voor Back to Basic. 

Michiel: “Of deze teamdag de reden is dat er weinig verloop en verzuim is bij Back to Basic? Dat weet ik niet, de focus ligt ergens anders. Voor ons is het belangrijk om op bepaalde momenten met het hele team bij elkaar te komen. Precies op de manier zoals mensen dat zelf willen. Op twee personen na was iedereen aanwezig. Mensen gaan een stukje wandelen, een groepje coaches is gaan mountainbiken anderen kletsen rondom een kampvuurtje. We sluiten de dag met z’n allen af tijdens een zelfgemaakt diner op houtvuur. Samen realiseren we des te meer wat voor een groep wij zijn. 


"Het zullen je collega's maar zijn..."


Klaas: “Dat klopt. Op een geven moment stond ik met een collega op een mooie plek aan de rand van het bos. We keken naar onze collega’s die op het houtvuur aan het koken waren. We zeiden tegen elkaar: 'Het zullen je collega’s maar zijn'. Zo voelt het niet. Het is eerder een vriendschap. Samen doorloop je intensieve trajecten en intensieve processen. Je bent soms meerdere dagen 24 uur per dag op elkaar aangewezen. Je leert elkaar dan echt kennen.”

Michiel: “Het gaat ook over zelfzorg. Zorgen voor elkaar gaat hand in hand met zorgen voor jezelf. Deze teamdag vertaalt zich dat in goed eten, goed drinken en goed rusten op een fijne plek. Eigenaarschap en zeggenschap zijn ook belangrijke aandachtspunten. We zijn een platte organisatie. We staan in een cirkel, omdat we daarmee symboliseren dat iedereen op de eerste rang zit. Daar zit gelijkwaardigheid. ZZP’ers, mensen in loondienst, dit is allemaal gelijk. Er is geen tweede rang. Iedereen heeft zijn taak en verantwoordelijkheid.Deze teamdag stond ook in het teken van het vieren van successen. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een kwaliteitsslag te maken. De randvoorwaarden zijn goed, de middelen zijn er en we creëren standaarden. We halen hierdoor steeds makkelijker onze doelen. Zowel met de jongeren en ouders die we begeleiden maar ook de organisatie doelen. Ouders, jongeren en professionals weten ons beter te vinden vanwege onze unieke aanpak. We hebben meer personeel aangenomen waardoor we sneller kunnen starten met onze trajecten. 

Klaas:”Al met al was het weer een mooie teamdag. Ik kijk alweer uit naar de volgende teamdag van Back to Basic in december!"Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter