Nieuws

"We moeten stoppen met hulpverlenen!"

"We moeten stoppen met hulpverlenen!"

9 oktober 2018 om 16:13 Back to Basic heeft overeenkomsten met 150 gemeenten. Michiel Verzellenberg, directeur van Back to Basic vertelt over zijn bevindingen na diverse bijeenkomsten door het hele land. Daarnaast vertelt hij hoe Back to Basic omgaat met de huidige situatie in jeugdzorgland en waarom hij vindt dat we moeten stoppen met hulpverlenen!

Lees meer
De coach aan het woord.

De coach aan het woord.

9 oktober 2018 om 15:48 Het is muis stil, je bent helemaal alleen in een vreemd land met wilde dieren. Het enige dat je bij je hebt is wat eten, kleding, een slaapzak en een zeiltje. Je moet zelf vuur maken en overleven.  24-uur alleen met jezelf en je gedachten. 

In dit item spreken we met Andy, procesbegeleider tijdens een jongerentraject. Voor een afsluitende bijeenkomst was hij naar Zweden afgereisd. Op een zelf gemaakt vlot zijn ze de rivier afgezakt. Hij vertelt over de insteek van zo’n afsluitende bijeenkomst, de 24-uurs solo bivak en zijn werk als drone piloot. Bekijk ook het filmpje van Zweden voor de beelden bij dit verhaal.

Lees meer
Best practice, LSCI Life space crisis intervention

Best practice, LSCI Life space crisis intervention

26 juli 2018 om 09:40 Ervaringsleercoach Matthijs heeft onlangs de training LSCI succesvol afgerond. Matthijs vertelt over LSCI en hoe hij deze methode succesvol heeft toe kunnen passen bij een jongere die agressief gedrag vertoonde.Lees meer
De coach aan het woord.

De coach aan het woord.

25 juli 2018 om 09:59
Afgelopen maand was Klaas, coach ervaringsleren bij Back to Basic, op pad voor de eerste bijeenkomst van een jongerentraject in de Spaanse Pyreneeën. Klaas is verantwoordelijk voor het programma die op maat is samengesteld samen met de andere coaches. Hij vertelt over dag één van een jongerentraject, zijn passie voor het heelal en wat Back to Basic zo uniek maakt in vergelijking met anderen hulpverleningstrajecten.


Lees meer
Hoera Geslaagd!

Hoera Geslaagd!

25 juli 2018 om 09:46
In de maanden juni en juli kenmerkt het straatbeeld in Nederland zich door de uithangende vlaggen met daaraan een boekentas. Een mooie traditie om te vieren dat je geslaagd bent.
Bij back to basic ging de vlag maar liefst vier keer uit en daar zijn wij zeer trots op.


Lees meer
Agenda Back to Basic.

Agenda Back to Basic.

25 juli 2018 om 09:45
Gaat het thuis of op school niet goed? Het jongerentraject van back to basic helpt!! Back to Basic start binnenkort weer met enkele hulpverleningstrajecten.


Lees meer

Pagina 1 van 2