Jongeren traject


Jongeren tussen de 14 en 25 jaar ervaren veel veranderingen.  In deze periode word je nog zelfstandiger. Wat eerst misschien je ouders deden zul je nu grotendeels zelf moeten gaan doen. Houden aan de regels thuis, huiswerk maken, de was doen, koken, geldzaken regelen etc. Kortom: je leidt je eigen leven met je eigen toekomst. Maar wat als dat niet volgens plan gaat? Er is bijvoorbeeld veel ruzie thuis tussen jou en je ouders. Op school loopt het niet goed met de communicatie naar docenten. Misschien dreigt er zelfs wel een uithuis-plaatsing of een schorsing. Dan kan het jongerentraject van Back to Basic helpen!

Wat

De jongerentrajecten bestaan steeds uit een combinatie van verschillende meerdaagse bijeenkomsten buitenshuis met intensieve thuisbegeleiding. Zo krijgen jongeren de kans om vaardigheden aan te leren en daarmee 'future proof' te worden. Het jongerentraject is maatwerk en wordt samengesteld op basis van de hulpvraag. Algemene doelen die wij stellen zijn:

 • Vaardigheden aanleren rondom de thema's; respect, discipline, luisteren, samenwerken, gezondheid en hygiëne & toekomstbeeld. 
 • Je hebt minder ruzie en beter contact met je ouders, broers, zussen.
 • Je hebt weer plezier en rust thuis, op school en bij je vrienden.
 • Je kunt thuis blijven wonen.
 • Je blijft op school of gaat terug naar school.
 • Je (zelf)vertrouwen is groter.
 • We helpen je om te werken naar een goede dag-invulling. We helpen je ook met de zoektocht naar of het vast houden van school en/of werk. Ontdekken waar je talent zit, waar je goed in bent en dat inzetten thuis en in je school- of werkomgeving. Dat is waar het om draait in onze trajecten!
 • Mogelijke agressie- en emotieproblemen onder contole krijgen.
Back to basic biedt trajecten waarin we actief op zoek gaan naar je talenten en kwaliteiten. Tijdens deze 'zoektocht' gebruiken we het netwerk van back to basic om samen met jou indien nodig passend onderwijs, een leer/werkplek of een baan te vinden.

Het traject is een combinatie van bijeenkomsten buitenshuis en thuisbegeleiding. In een periode van 6 maanden zijn er 5 bijeenkomsten buietenshuis. Tussen de bijeenkomsten door is er thuisbegeleiding. De bijeenkomsten gebruiken we om je talenten en kwaliteiten te ontdekken en in te zetten. Bij de thuisbegeleiding werken we aan het toepassen van je vaardigheden en het verbeteren van het contact met je ouders. Daarnaast helpen we je om door te gaan met school of bij het vinden van de juiste opleiding of de juiste baan.

Met deze mix van bijeenkomsten voor jongeren, workshops voor ouders en thuisbegeleiding, heeft back to basic een unieke en effectieve formule van hulp. 

Resultaten

De resultaten die back to basic boekt met het jongerenprogramma zijn:

 • 98% van de deelnemers maakt het volledige traject af
 • 80% van de deelnemers voorkomt uithuisplaatsing wanneer dit het geval was (dit is ver boven landelijk gemiddelde)
 • 95% van de deelnemers blijft op school of gaat weer terug naar school
 • Deelnemers en ouders van deelnemers geven Back to Basic een 8 als eindcijfer.

Wanneer je het volledige programma hebt afgerond ontvang je een certificaat. Hiermee ben je voor ons 'future proof' bevonden. Je kunt daarna aangesteld worden als assistent-coach voor de nieuwe groepen. Uiteraard krijg je weer nieuwe ervaringen en draag je je kennis over aan nieuwe deelnemers. Ook hier ontvang je een nieuw certificaat voor je rol en bijdrage als assistent-coach.

Meld je dan aan bij back to basic!
info@btobasic.nl of bel met 085-0640428

- Klik op één van de programma's voor meer informatie -

Individueel programma

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan individuele trajecten. Soms is de achtergrond van een deelnemer zo gecompliceerd dat een idividueel traject uitkomst kan bieden.

Lees meer

Educatieve vakantie

Een weeken, een week of een paar dagen een echte stoere vakantie. Samen met leeftijdsgenootjes klimmen, vlotten maken, een bosspel of een tokkelbaan. En dan 's avonds verhalen vertellen bij het kampvuur en overnachten in een tent. 

Lees meer

Programma

Gedurende een periode van 6 maanden zijn er de volgende activiteiten:

 • 6 bijeenkomsten (26 dagen in totaal)
 • 3 workshops
 • thuisbegeleiding

Lees meer