Gezinstraject: een unieke vorm van gezinsbegeleiding!
Bekijk bovenstaande video voor een sfeerimpressie van een gezinstraject.
Wat als het thuis niet goed gaat? Er is bijvoorbeeld veel ruzie, er wordt niet gecommuniceerd en iedereen doet zijn eigen ding met alle gevolgen van dien. Op zulke momenten is er behoefte om de rust thuis te herstellen en weer dichter bij elkaar te komen. Een gezinstraject van Back to Basic kan hierbij helpen!
Wat is een gezinstraject?
Het gezinstraject van Back to Basic is een hulpverleningstraject, gericht op het bevorderen van (opvoedkundige) vaardigheden die problematieken binnen het gezin hanteerbaar maken. De gemiddelde duur van het traject beslaat zes maanden, dit hangt af van de beschikking. Het traject is opgebouwd uit meerdaagse bijeenkomsten buitenshuis in combinatie met intensieve thuisbegeleiding.Vooraf wordt een hulpverleningsplan opgesteld met alle betrokken partijen; verwijzer, ouders/opvoeders, jongere(n), coach etcetera. Vervolgens wordt er door Back to Basic een programma op maat samengesteld rondom de hulpvraag, de individuele doelen en de gezinsdoelen.

Werkwijze Back to Basic
We kunnen eindeloos praten over problemen maar op een gegeven moment moet je gewoon doen! Dat is precies waar Back to Basic om draait! Het is een intensief, gedegen en soms confronterend programma. Tijdens de bijeenkomsten gaan we samen op pad en zijn jullie echt even aangewezen op elkaar. Patronen worden snel zichtbaar en onder begeleiding van professionele coaches gaan we deze patronen doorbreken.Binnen het gezinstraject hanteren wij de volgende methodieken;
Ervaringsleren, leren door te doen.
Systeemgericht werken, omdat problemen nooit op zichzelf staan maar in een context werken we met het systeem i.p.v. het individu.
Geweldloos communiceren, deze wijze van communiceren is gericht op verbinding.
Meer over onze werkwijze en methodieken lees je hier.
Voor wie is het gezinstraject?
De betekenis van het woord “gezin” is de afgelopen jaren nogal veranderd. Bij Back to Basic bedoelen we met het gezin de samenstelling; volwassene of volwassenen die de zorg dragen over een kind of kinderen. Onze programma’s zijn gericht op gezinnen die kampen met lastige opvoedingssituaties en andere problematiek die de ontwikkeling van het kind(eren) belemmert.We betrekken alle gezinsleden; vader, moeder, broers en zussen. Daar waar nodig betrekken we ook opa's, oma's of andere gezinsleden. Het gaat erom dat je het met elkaar doet, op deze manier behaal je het meest resultaat.
Er is ruime ervaring binnen o.a. het autismespectrumstoornis, aandachtstekortstoornis, problemen op agressie- en emotieregulatie, depressie, burn-out klachten en (v)echtscheidingsproblematiek. Contra indicaties zijn: zwaar psychiatrische problematiek, ernstige verslaving, verstandelijke- en/of lichamelijke beperking.
Wat bereik je tijdens een gezinstraject?
Bij Back to Basic gaan we actief op zoek naar je talenten en kwaliteiten. Hierbij stimuleren wij om negatieve gedragspatronen te doorbreken en door middel van succeservaringen nieuw aangeleerd gedrag toe te passen. Een aantal voorbeelden zijn:- Verbeteren van het contact en meer begrip krijgen voor elkaar.
- Vaardigheden aanleren en dit toepassen in het dagelijkse leven.
- Grip krijgen op de situatie, rust creëren en de balans terugvinden.
- Weer fijn samen thuis kunnen leven.
Ervaringen van deelnemers
Je bent niet de eerste die deelneemt aan een programma van Back to Basic. Wil jij weten hoe anderen onze werkwijze hebben ervaren.Lees hun ervaringen door op deze link te klikken.
Ik wil mij aanmelden, hoe werkt dit?
Hebben jullie nu hulp nodig en spreekt onze werkwijze jullie aan? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar info@btobasic.nl of bel 085 - 06 40 428.Onze programma’s kosten geld en worden over het algemeen betaald door gemeenten. Om te weten of dit geld voor jullie beschikbaar is, zul je in contact moeten komen met een doorverwijzer van de gemeente, of een huisarts. Uiteraard kan Back to Basic jullie hierbij ondersteunen.
Op het moment dat jullie met Back to Basic contact hebben gehad komt een coach op bezoek om kennis te maken. De coach zal uitleggen wat jullie kunnen verwachten, hoe het programma eruit ziet en zijn we benieuwd waarom jullie Back to Basic hebben benaderd. Tijdens de kennismaking kunnen jullie natuurlijk ook al jullie vragen stellen.