Gezinstraject

Met het gezin aan het werk

Soms is het goed met het hele gezin aan het werk te gaan. Maar soms ook enkel met je vader of moeder. Back to basic biedt programma's aan waarin met het hele gezin gewerkt wordt. Maar het is ook mogelijk voor enkele gezinsleden.

Ouders en hun kinderen worden samen sterker in contact en communicatie, vaardigheden aanleren en dit toepassen in het dagelijkse leven. Soms is het goed met het hele gezin aan het werk te gaan. Maar het kan ook alleen met je vader of je moeder. Back to basic biedt programma's aan waarin met het gezin echt gewerkt wordt.

Hier bestaat de keuze uit 2 trajecten; Een gezinstraject met meerdere gezinnen samen of een traject op maat. Het traject kan variëren van een dag tot meerdere dagen. Daarin bieden we verschillende werkvormen aan. Deze staan altijd in het teken van leren door te ervaren. Dat betekent dat we de ene keer misschien met een rugzak de bossen in gaan. De andere keer is bijvoorbeeld het werken met dieren een optie om dichter bij elkaar te komen.

Welke traject uiteindelijk gekozen wordt, zal vooraf goed worden afgesproken.

Ouders en hun kinderen worden samen sterker in contact en communicatie, vaardigheden aanleren en dit toepassen in het dagelijkse leven.

Gezinstraject

In dit gezinstraject gaan we samen op pad. Het is een intensief, gedegen en soms confronterend traject. We maken met het gehele gezin een plan van aanpak. Waar zit de kern voor het gezin? Waar zit de kern voor ieder afzonderlijk gezinslid?

Gedurende een periode van 4 maanden zijn er de volgende activiteiten;
- 4 bijeenkomsten (8 dagen in totaal)
- intensieve thuisbegeleiding.

In dit gezinstraject gaan we verschillende keren samen op pad. Het is een intensief, gedegen en soms confronterend traject. 

Hier een filmpje over ons gezinstraject.

Samen met het gehele gezin maken we eerst een plan van aanpak.

We stellen een individueel en een gezinsdoel vast. Vervolgens bepalen we samen welke stappen er gemaakt moeten worden om bij je doel uit te komen. We betrekken alle gezinsleden; vader, moeder, broers en zussen. Daar waar nodig betrekken we ook opa's, oma's of andere gezinsleden. 

Het traject is zeer geschikt voor gezinnen met zowel jongere als oudere kinderen, 1-ouder gezinnen en samengestelde gezinnen.

Alles geregeld en de doelen vastgesteld? Dan gaan we echt op reis!

Back to basic neemt het gezin mee naar afgelegen en mooie locaties. Zonder afleiding van dagelijkse bezigheden gaan we aan de slag. Met een rugzak op de bergen in, slapen in een zelfgemaakte tent. De andere keer in een comfortabel bed in een berghut. Bergklimmen, kano varen en 's avonds bij het kampvuur elkaars ervaringen delen. Daarbij stellen we ons de vraag; "wat lijkt op thuis? Wat kan ik met wat ik heb ontdekt, thuis doen?"

Tijdens dit traject komen de coaches ook bij het gezin thuis. Daar helpen we het gezin middels intensieve thuisbegeleiding om het geleerde toe te passen en vast te houden.

Wat kun je bereiken?

Ouders en hun kinderen worden samen sterker in contact en communicatie, vaardigheden aanleren en dit toepassen in het dagelijkse leven. Daarnaast kan het doel zijn om uithuis plaatsing te voorkomen of te verkorten. Maar ook het vasthouden of terug gaan naar school en/of werk.

Meer weten over dit traject? Neem contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefonisch op 06-44 14 92 64 (Michiel Verzellenberg).