Back to Basic: Gezinscoaching en opvoedhulp

Met het gezin aan het werk

In dit gezinstraject gaan we samen op pad. Het is een intensief, gedegen en soms confronterend traject. Gedurende een periode van 4 maanden zijn er 4 bijeenkomsten afgewisseld met intensieve thuisbegeleiding. De bijeenkomsten duren 2 dagen en één keer in de week is er thuisbegeleiding.

Samen met het gehele gezin maken we eerst een plan van aanpak.

We stellen een individueel en een gezinsdoel vast. Vervolgens bepalen we samen welke stappen er gemaakt moeten worden om bij je doel uit te komen. We betrekken alle gezinsleden; vader, moeder, broers en zussen. Daar waar nodig betrekken we ook opa's, oma's of andere gezinsleden. 

Het traject is zeer geschikt voor gezinnen met zowel jongere als oudere kinderen, 1-ouder gezinnen en samengestelde gezinnen.

Alles geregeld en de doelen vastgesteld? Dan gaan we echt op reis!

Back to basic neemt het gezin mee naar afgelegen en mooie locaties. Zonder afleiding van dagelijkse bezigheden gaan we aan de slag. Met een rugzak op de bergen in, slapen in een zelfgemaakte tent. De andere keer in een comfortabel bed in een berghut. Bergklimmen, kano varen en 's avonds bij het kampvuur elkaars ervaringen delen. Daarbij stellen we ons de vraag; "wat lijkt op thuis? Wat kan ik met wat ik heb ontdekt, thuis doen?"

Tijdens dit traject komen de coaches ook bij het gezin thuis. Daar helpen we het gezin middels intensieve thuisbegeleiding om het geleerde toe te passen en vast te houden.

Beoogde resultaten zijn:

  • Verbeteren van het contact tussen ouders en kinderen.
  • Vaardigheden aanleren en dit toepassen in het dagelijkse leven.
  • Uithuis plaatsing voorkomen of te verkorten.
  • Vasthouden of terug gaan naar school en/of werk.


Bekijk hier een filmpje over het gezinstraject.

Meer weten over dit traject? Neem contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefonisch op 085-0640428