Sander Giesbers


Mijn naam is Sander en ik ben mijn loopbaan begonnen bij Defensie waar ik 8 jaar bij de Marechaussee werkzaam ben geweest. Vanuit Defensie heb ik de deeltijdopleiding sociaal pedagogisch werk afgerond met een stage in Kaapstad, Zuid-Afrika waar ik gewerkt heb met jongeren. Hier mocht ik met jongeren gaan hiken en soms de bergen in. De combinatie en het positieve effect van het stuk 'outdoor' en hulpverlenen heb ik daar ontdekt.
In 2010 heb ik de overstap gemaakt naar de Reclassering in combinatie met de deeltijdopleiding HBO Social Work, welke ik in 2013 heb afgerond.

Inmiddels ben ik op mijn plek binnen back to basic door de combinatie van het begeleiden van jongeren en gezinnen en tegelijkertijd actief bezig zijn in de natuur. Het liefste werk ik buiten in de natuur, zonder al te veel prikkels van buitenaf, waarbij de fysieke inspanning in de natuur ervoor zorgt dat maskers sneller af gaan en mensen echt tot zichzelf en tot de kern kunnen komen. De perfecte setting voor reflectie, groei, inzichten en ontwikkeling!
Bij Back to Basic ben ik voornamelijk actief binnen het leerproces van deelnemers en begeleid ik hen bij de bijeenkomsten en in de thuisbegeleiding.

contact: sander@btobasic.nl