Kyra Homan


‘Door ervaring leer je’ is een zin die ik vaak uitspreek. Daarmee is het motto van Back to Basic mij dan ook op het lijf geschreven. Door concrete ervaringen leer je als mens waar je mogelijkheden liggen, maar ook waar je grenzen liggen.

Mijn naam is Kyra en sinds kort mag ik met trots zeggen dat ik ben afgestudeerd aan de opleiding hbo-pedagogiek. Met trots, omdat deze studie mijn leven enorm heeft verrijkt. Tijdens en vooral na het afronden van mijn vorige studie heb ik lang niet geweten wat ik precies wilde. Door het ontbreken van een duidelijk doel had ik vaak het gevoel van los zand onder mijn voeten. Op mijn 26ste besloot ik, naast mijn werk in de gehandicaptenzorg, opnieuw te gaan studeren. De studie pedagogiek heeft me veel kennis en handvatten gegeven over het opgroeiende kind, maar ook visies over de mens en de algemene ontwikkeling. Vooral de groei en ontwikkeling van de mens, jong of oud, vind ik een prachtig proces. Als gezins- en jongerencoach wil ik graag mijn bijdrage leveren aan dit proces. Daarmee hoop ik dat het losse zand bij de gezinnen en jongeren ook weer wat steviger gaat aanvoelen.

Daarnaast is mijn grootste hobby scouting. Buiten zijn en genieten van de natuur vind ik ontzettend fijn. Het geeft me vaak het gevoel los te kunnen komen van de dagelijkse beslommeringen. Ook vind ik vele sporten leuk, maar de meeste tijd spendeer ik aan Ultimate Frisbee. Mocht je niet weten wat dat is, dan laat ik dat graag een keer zien tijdens een bijeenkomst.

Contact: Kyra@btobasic.nlBack to Basic, Kyra Homan