Klaas Jan Peetsma


Ik ben Klaas Jan en ik woon in het Noorden. Ik voel me ook een echte Noorderling. Ik ben hier opgegroeid en heb genoten van de natuur, rust, ruimte en de vrijheid. En dat doe ik nog elke dag.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode heb ik veel weerstand gevoeld ten opzichte van autoriteit. Ik was niet altijd makkelijk en wilde zeker weten dat ik gehoord werd. Ik wilde een indruk achterlaten. In de zoektocht naar mijn eigen identiteit ben ik op de opleiding Sociaal Cultureel Werk met mezelf aan de slag gegaan en heb ik ontdekt waar ik goed in ben en waar mijn talenten liggen. Dit was mede door fijne, zorgzame leraren/coaches die het mogelijk maakten om te doen wat ik leuk vond. Hier ontdekte ik hoe belangrijk het is om te doen wat je leuk vindt.

Na de opleiding ben ik gaan werken in de buitensport in de Ardennen en gaan reizen over de wereld. Dit heeft geholpen om goede keuzes te maken voor een vervolgopleiding. Het werd uiteindelijk de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding op de Sportacademie in Groningen. Hier leerde ik hoe belangrijk ik het zelf vind om naar buiten te gaan, de natuur in. Ik koos voor een Outdoor & Adventure programma naast mijn studie en heb zo (buiten)sport nog beter leren inzetten als middel tot gedragsverandering. 

Ik wil oprecht contact maken met de mensen met wie ik werk. Alleen dan kan ik alles geven. In verbinding is alles mogelijk. Ik heb een goede dosis energie en neem die graag mee de werkvloer op. Humor, spelen en ontspanning zijn erg belangrijk tijdens het leren en ik doe mijn best om dat te realiseren.
 
contact: klaasjan@btobasic.nl